Afasie verandert je leven. Gespecialiseerde nazorg helpt.

Afasiecentrum - Thuis en dan - Aanbod - Aanmelding - Contact - LinksThuis en dan

Afasie verandert iemands leven ingrijpend

De eerste tijd na het hersenletsel staat alles in het teken van beter worden. Met therapie probeert men de stoornissen te verminderen of op te heffen. Na enkele maanden therapie wordt de stoornisgerichte behandeling afgerond. Mensen krijgen de boodschap dat het 'optimale resultaat' bereikt is.

Het 'oude' leven oppakken, lukt niet meer.

Terugkeer in het arbeidsproces is moeilijk of zelfs onmogelijk. Vroegere hobby's zijn weggevallen vanwege de handicap. Contacten met oud-collega's, kennissen en soms zelfs met vrienden en familie verwateren. Het wordt nooit meer zoals het vroeger was, de stoornissen zullen niet
meer verdwijnen. Toch zijn er zijn strategieŽn te leren om activiteiten op een andere wijze uit te voeren. Men kan dus leren om beter met de stoornissen om te gaan.

Men is nooit te oud om te leren.

Mensen die naar het Afasiecentrum komen willen zelfstandiger functioneren. Zij willen gespecialiseerde hulp om dit te bereiken.

Het leven weer op de rails.
Mensen ontdekken het beste hun eigen mogelijkheden door ondervinding en/of het contact met anderen die in eenzelfde situatie verkeren. Onder deskundige begeleiding leren ze van lotgenoten hoe ze hun grenzen van kunnen en durven kunnen vergroten.

Het Afasiecentrum biedt een specifiek nazorgprogramma. Hierbij wordt rekening gehouden met de ernst van de afasie, de wijze van communiceren, het opleidingsniveau, de leeftijd en het sociale netwerk.

De nazorg richt zich op activiteiten die de taal, communicatie en het deelnemen aan de samenleving stimuleren.